"Examene de control inopinate pentru piloţi' ar putea fi 'o posibilitate de identificare a unor asemenea administrări de medicamente şi de alertare asupra unor eventuale vulnerabilităţi psihologice a piloţilor", citează vineri, în stil indirect, publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) un interviu oferit de preşedintele Lufthansa, Carsten Spohr.

Asemenea teste ar fi comparabile, cel puţin în ceea ce priveşte caracterul lor neanunţat, cu testele antidrog la care sunt supuşi sportivii de nivel înalt, scrie publicaţia germană, precizând că Spohr nu a folosit această analogie.

Preşedintele Lufthansa a îndemnat, de asemenea, la 'examinarea atentă' a condiţiilor 'excepţionale' în care secretul medical ar putea deveni mai puţin riguros, potrivit FAZ.

Un avion al Germanwings s-a prăbuşit în Franţa, la sfârşitul lui martie, catastrofă soldată cu 150 de morţi. Copilotul aparatului de zbor a provocat în mod deliberat această tragedie. El suferea de depresie şi şi-a ascuns în mod sistematic starea sa de sănătate în relaţia cu angajatorul.

'Contrar altor incidente aeriene, nu putem trage concluzii clare în ceea ce priveşte securitatea la bord din drama (cursei aparatului de zbor) Germanwings', a subliniat Spohr în acest interviu.

Potrivit lui Carsten Spohr, 'brandurile Germanwings şi Lufthansa au depăşit cu bine această încercare' şi 'încrederea pasagerilor faţă de noi mai degrabă a crescut'. Preşedintele Lufthansa mizează în continuare pe un profit la sfârşit de an pentru filiala sa low-cost Germanwings. AGERPRES