Declarația premierului a fost făcută la finalul ceremoniei de constituire a Consiliului Judeţean Iaşi şi a învestirii în funcţia de preşedinte al instituţiei a lui Costel Alexe, liderul PNL Iaşi.

Ce a spus Ludovic Orban

„Convingerea mea este că în ultimii 30 de ani, şi nu numai în ultimii 30 de ani, în ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi faţă de Moldova şi că este momentul ca orice guvern de Bucureşti să fie cu faţa către problemele care există în Moldova, să susţină toate proiectele de dezvoltare, să aloce resurse importante şi să aducă resurse importante, în special resurse de la nivel european, fonduri europene sau fonduri obţinute de la finanţatori instituţionali, pentru că Moldova are nevoie ca de aer de investiţii, de investiţii publice, de investiţii private, are nevoie de dezvoltare, de modernizare, de punere în valoare a talentelor pe care le au locuitorii judeţelor Moldovei”, a spus premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a adăugat faptul că Guvernul are în vedere susţinerea unor proiecte concrete şi extrem de importante pentru Moldova şi pentru Iaşi: Autostrada A8 – autostrada Unirii, Autostrada 7 de pe coridorul Pan European, dezvoltarea infrastructurii feroviare, prin modernizarea la standarde europene a Coridorului 9 Pan European, investiţii în dezvoltarea infrastructurii aeroportului Iaşi.

Orban a dat asigurări că Guvernul va fi un partener serios al administraţiei judeţene şi locale din Iaşi, că toate procedurile birocratice se vor desfăşura cu o viteză mult mai mare, iar accesul la finanţări va fi mult mai facil pentru ca proiectele de dezvoltare să beneficieze de o susţinere reală şi constantă în următorii patru ani.

Ludovic Orban, promisiune pentru români

Cu doar câteva săptămâni înainte de organizarea alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban a anunțat că garantează faptul că podul feroviar de la Grădiştea va redeveni funcţional şi calea ferată Bucureşti – Giurgiu va fi modernizată.

„Întotdeauna când mă gândesc la Giurgiu am, aşa, o tresărire, că nici până acum nu e gata podul de la Grădiştea şi vreau să garantez aici că podul de la Grădiştea, care este amplasat pe cea mai veche cale ferată română, Bucureşti-Giurgiu, va redeveni funcţional, iar calea ferată va fi modernizată alături de Coridorul 9 feroviar care face legătura de la Giurgiu până la Albiţa.

Pentru podul feroviar de la Grădiştea s-a derulat deja o procedură de licitaţie la care a fost prezent un singur ofertant. Se aşteaptă depunerea documentelor de către acest ofertant şi dacă sunt îndeplinite condiţiile se va semna contractul”, a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin