Biroul de presă al Executivului anunță că întâlnirea va avea loc la marți, la ora 16:00, la Palatul Victoria. Momentan nu se știu temele de discuție, însă anunțul întâlnirii vine în contextul în care România este grav afectată de coronavirus.

Ultimul bilanț furnizat de către Grupul de Comunicare Strategică arată că pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) iar 120.515  pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24, au fost înregistrate 3.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bucureștiul este deja în scenariul roșu

Datele publicate marți de către Institutul Național de Sănătate Publică arată că Bucureștiul a intrat deja în scenariul roșu.

Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 3,11 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. În aproape toate județele, cu excepția a trei, se înregistrează un trend ascendent al infecțiilor cu coronavirus.

Cei de la Institutul de Sănătate Publică spun că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile în București a depășit 3,11 la mia de locuitori. Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a decide ce măsuri restrictive va adopta. Se poate ajunge chiar la închiderea Bucureștiului.

Rata de incidență anunțată de INSP diferă față de cea din bilanțul oficial de luni, transmis de Grupul de Comunicare Strategică, în care Bucureștiul apărea cu o rată de 2,66.

Trendul de îmbolnăvire cu coronavirus de săptămâna trecută s-a menținut numai în Iași, Vaslui și Satu Mare, în restul județelor fiind ascendent. O treime dintre cazurile noi s-au înregistrat în București și județele Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin