Ludovic Orban a fost întrebat cum cataloghează atitudinea şi acţiunea şefului Poliţiei Române, şefului Poliţiei Capitalei, şefului Jandarmeriei Române, care au mers acasă la un şef de clan interlop, pentru a discuta.

„Nu cunosc la ce vă referiți. Ceea ce vă spun foarte limpede: Guvernul pe care îl conduc duce un război cu toate clanurile interlope, cu infracționalitatea și cu ilegalitatea, iar cine nu se angajează în acest război va pleca mai devreme sau mai târziu”, a răspuns Ludovic Orban la B1TV.

Guvernul este într-un război total cu infracționalitatea

„Voi face o analiză şi… Răspunsul vi l-am dat foarte clar: Guvernul pe care îl conduc duce, este în război total cu infracționalitatea și cu toți acești indivizi care se cred mai presus de lege. Deci am solicitat amendarea oricărui om care nu respectă legea şi asta solicit întotdeauna”, a subliniat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a fost întrebat dacă este mulțumit cu numărul de amenzi care au fost date.

„Nu am stat să văd la televizor. Credeţi-mă că am fost prins în activitate de dimineaţă până noapte. Mi s-a prezentat o informare, primesc informări zilnice despre operaţiunile Ministerului de Interne, despre clanurile care sunt destructurate, despre percheziţii, despre arestări, despre descinderi în zone cu interlopi. E un raport pe care îl primesc şi pe care îl urmăresc cu foarte mare atenţie”, a fost răspunsul oferit de Orban.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea