Ludovic Orban a subliniat că pasajul de la Ciurel și proiectul de lărgire a Prelungirii Ghencea nu sunt nici acum terminate și se miscă în „ritm de melc” deoarece „Bucureștiul a fost înțepenit de administrația PSD”.

„Pasajul de la Ciurel nici astăzi nu este gata, în condițiile în care indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în 2006. Lărgirea Prelungirea Ghencea, împreună cu pasajul de pe centură… și astăzi proiectul bate pasul pe loc, se mișcă în ritm de melc și, după 12 ani, un astfel de proiect vital pentru mobilitatea locuitorilor din zonă nu este finalizat.

Astfel de proiecte au arătat că Bucureștiul a fost înțepenit de administrația PSD și că niciun proiect important pentru București nu s-a desfășurat într-un ritm normal și firesc. Garantăm o echipă pentru București, atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul Primăriei Capitalei și la nivelul primăriilor de sector”, a transmis Ludovic Orban.

Bucureștiul are nevoie de acest lucru ca de aer

„Bucureștiul are nevoie ca de aer de lărgirea la patru benzi a actualei centuri și vom face acest lucru împreună cu realizarea de pasaj, cum este pasajul de la Domnești, la toate intersecțiile dintre centura actuală a Bucureștiului şi străzile, bulevardele care ies din București.

Bucureștiul are nevoie de autostradă de centură și pot să vă spun că, în cursul lunii august, vom începe lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului pe tronsonul de sud al autostrăzii. Un lucru pe care îl așteaptă bucureștenii de cel puțin zece ani de zile și care, din păcate, nu s-a întâmplat. Suntem în linie dreaptă cu finalizarea lucrărilor pentru deschiderea metroului Drumul Taberei și oferim garanția clară că locuitorii din Drumul Taberei vor ieși din izolare și vor avea posibilitatea să se deplaseze cu un metrou nou, un metrou care să le asigure cu adevărat condiții de transport civilizat și rapid către destinațiile spre care se deplasează în fiecare zi”,  a adăugat premierul.

O serie de alte proiecte extrem de importante pentru București

Orban a enumerat o serie de proiecte „extrem de importante pentru București”.

„Sunt o serie de alte proiecte extrem de importante pentru București și când va fi gata pasajul de la Ciurel… Degeaba e gata pasajul de la Ciurel dacă nu este făcută legătura cu autostrada, pentru că scopul pasajului de la Ciurel era acela de a realiza o penetrație care să permită eliberarea Bulevardului Iuliu Maniu de trafic, pentru a sparge traficul, astfel încât traficul să se mute de-a lungul Splaiului Independenței și pe alte trasee.

Închei prin a transmite un mesaj clar: bucureștenii din sectorul 6 au cu cine să voteze și îi îndemn să voteze cu Ciprian Ciucu, cu echipa Partidului Național Liberal și cu echipa USR-PLUS și, de asemenea, la Capitală să voteze cu primarul general Nicușor Dan”, a conchis acesta.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea