Premierul desemnat Ludovic Orban spune că se bazează luni, în Parlament, pe 237 – 243 de senatori şi deputaţi pentru votulde învestitură pe care Parlamentul urmează să-l acorde Cabinetului său. El califică drept ”jalnic” boicotul anunţat de PSD şi de Pro România.

”V-am prezentat estimarea pe care am făcut-o în urma negocierilor, îmi păstrez aceeaşi estimare între 237 de voturi şi 243. Sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor, care vor pune interesul României pe primul loc şi vor renunţa la atitudinea de boicotare care este total de neînţeles. Oricum trebuie să vă spun că nu îmi aduc aminte în 30 de ani să existe vreo învestire a unui guvern la care să lipsească din sală, să boicoteze învestirea două grupuri parlamentare două partide. Mai mult decât atât, din câte am înţeles, şedinţa nu va fi condusă de niciunul dintre preşedinţi. Adică asta arată chiar şi boicot total. Conducerea PSD împiedică preşedinţii celor două camere să îşi exercite atribuţiile şi să conducă o şedinţă de plen, care nu este o şedinţă ordinară, ci este şedinţa la care se învesteşte guvernul şi asta cred că este o premieră”,a declarat Orban după şedinţa conducerii liberale, potrivit news.ro.

Orban a precizat că lipsesc motivat doi parlamentari, unul de la USR si altul de la ALDE şi ca guvernul va fi votat si de parlamentari PSD.

Acesta a calificat boicotul drept unul ”jenant, ruşinos, care atuncă o imagine extrem de negativă asupra celor care au ales calea boicotului în loc să aleagă calea normală a prezenţei în Parlament, a susţinerii în Parlament a opiniilor şi punctelor de vedere arată dispreţ faţă de o instituţie fundamentală a statului şi arată o totală neînţelegere a nevoilor României astăzi”.

PSD şi Pro România au anunţat că nu vor asigura cvorumul la şedinţa de învestire a Guvernului Orban.