Continuă șirul declarațiilor aprinse, venine dinspre noul cabinet de la Londra, la adresa părăsirii UE de către Marea Britanie.

Astfel, noul ministru de Externe, Dominic Raab, un susținător deschis al Brexit-ului, a avertizat luni că Marea Britanie îşi intensifică puternic pregătirile pentru un Brexit fără acord şi va fi gata să iasă din Uniunea Europeană cu sau fără acord, pe 31 octombrie.

”Dorim un acord bun cu partenerii şi prietenii din UE, dar acesta trebuie să implice excluderea plasei de siguranţă nedemocratice. Premierul a cerut, iar cabinetul a acceptat să intensificăm puternic pregătirile”, a afirmat Raab, citat de presa internațională.

El a insistat asupra faptului că plasa de siguranţă (backstop) irlandeză trebuie să fie eliminată din acordul de ieşire din UE.

Parlamentarul conservator Oliver Letwin, care se opunere retragerii din UE fără un acord de tranziţie, a declarat la postul de radio BBC că parlamentarii vor încerca să oprească un Brexit fără acord, dar că nu este clar dacă Parlamentul va putea preveni un astfel de scenariu.