„Logica este destul de simplă. Ceea ce se întâmplă azi va acţiona asupra economiei peste câteva luni până la 18 luni. Dacă percepem criza din China ca pe o ameninţare care va afecta partnerii noştri comerciali şi va afecta România, avem nevoie de stimuli, inclusiv fiscali, tocmai ca economia României să nu încetinească brutal”, a explicat Lucian Isar.

El a precizat că reducerea taxelor este oportună şi se regăseşte în toate programele de guvernare liberale de unde au fost preluate de actualul guvern. În opinia sa, guvernul nu a preluat, însă, şi strategia de compensare a impactului bugetar şi, din acest motiv, Codul fiscal a ajuns să fie considerat o pomană electorală.

„Dacă credeţi că această criză din China va veni în valuri până în România, atunci noi, acum, ar trebui să introducem metode de stimulare a economiei pentru a o stimula exact în momentul în care va lovi criza în România”, a mai spus Lucian Isar.

Reducerea taxelor este susţinută public şi de alţi economişti, însă a fost combătută de Banca Naţională a României care crede că stimulii fiscali vor supraîncălzi economia şi vor accelera consumul.