Lucian Bode a anunțat marți seară că în cursul zilei a emis un ordin prin care a trecut mai multe direcţii, printre care Corpul de Control al ministrului, Direcţia de Audit, DGA, Direcţia de Comunicare, în subordinea sa directă.

“Astăzi am luat o decizie şi anume că, ţinând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor Guvernului în domeniul Afacerilor Interne este ministrul Afacerilor Interne şi ţinând cont de faptul că în prerogativele ministrului Afacerilor Interne nu era şi coordonarea anumitor structuri importante din minister şi aici mă refer la Corpul de Control al ministrului, la Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de Comunicare şi aşa mai departe, aceste structuri, prin ordinul ministrului, au fost trecute de astăzi direct în coordonarea ministrului”, a spus Lucian Bode la B1 TV.

De ce a luat Lucian Bode această decizie

Totodată, ministrul de la Interne a explicat şi cum s-a schimbat în timp subordonarea direcţiilor respective în cadrul ministerului. Potrivit acestuia, decizia a fost luată după o discuție ”cu mai mulţi factori importanţi din minister”. El a mai adăugat că deși noua decizie îi av da ”mai multe bătăi de cap”, el a decis să își asume și acest lucru.

“În 2016, ministrul de atunci, Tudorache, a emis un ordin prin care aceste structuri erau în subordonarea ministrului, iar la sfârşitul lunii decembrie 2019 aceste structuri au fost trecute prin ordinul ministrului Vela în coordonarea secretarului de stat responsabil cu ordinea publică şi aşa a fost abordarea atunci.

Eu am avut o discuţie cu mai mulţi factori importanţi din minister şi am ajuns la această concluzie, cred eu sănătoasă, dar sunt conştient că în acelaşi timp îmi va crea mult mai multe bătăi de cap, dar îmi asum acest lucru pentru că eu cred că sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonare a ministrului”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.