268 de meciuri se vor disputa în acest sezon, în care Sepsi Sf. Gheorghe și Juventus Colentina joacă pentru prima dată în prima ligă.

Printre primele măsuri luate de LPF în acest sezon se numără și îmbunătățirea relației cu departamentele de marketing ale cluburilor din Liga 1 dar și adoptarea unor măsuri prin care să crească valoarea comercială a meciurilor televizate, se arată într-un comunicat al Ligii.

La începutul lunii august va avea loc un seminar cu toți reprezentanții departamentelor de marketing ale cluburilor în care vor fi discutate strategia și proiectele ce vor fi implementate în acest sezon competițional.  

Tot în august va fi încheiată și convenția între LPF și Liga Spaniolă care presupune aliniera la o serie de bune practici care să ajute fotbalul profesionist din România.

”Prin acest parteneriat, LPF oferă cluburilor din Liga 1 posibilitatea de acces exclusiv la expertiza și experiența cluburilor din prima ligă spaniolă în domenii precum: concepte de comercializare (bilete, produse promoționale), securitate, organizare meciuri, scouting sau școli de juniori”, declară Robert Pongracz, vicepreședinte LPF.

Campionatul 2016 – 2017, suspans până la finalul ultimei etape

Sezonul 2016 – 2017 al Ligii 1 a fost cel mai atractiv campionat privind lupta la titlu din ultimii 39 de ani, cu trei echipe implicate direct, până în ultima etapă. De asemenea, și lupta pentru salvarea de la retrogadare s-a dat între trei echipe, până în ultimele secunde.

Meciurile din play-off au avut un număr mediu de aproximativ 9.100 de spectatori pe meci, cea mai mare de după 1990.

Conform cifrelor de participare a fanilor pe stadion, meciurile care au înregistrat cea mai mare prezență au fost în play-off: Dinamo – FCSB (2-1) cu 37.669 spectatori, FCSB – CS U Craiova (3 – 0) cu 35.000 spectatori și FCSB – Dinamo (2 – 1) cu 31.340 spectatori.

610 goluri au fost înscrise în cele 267 de meciuri decise pe teren. Partida ASA Tg. Mureș -Pandurii Târgu Jiu din et. a 21-a, sezon regulat nu este inclusă, rezultatul final, 3-0 pentru mureşeni, fiind decis la "masa verde".

Patru derby-uri între FC Steaua București – Dinamo București s-au jucat în ediția 2016-2017 a Ligii 1, acestea înregistrând o medie de 29.705 spectatori / meci.

1.327 de cartonașe galbene și 73 cartonașe roșii s-au dictat pe parcursul sezonului trecut.

Echipele care au primit cele mai puține cartonașe roșii au fost: FC Viitorul, 1 cartonaș, Astra Giurgiu, CS U Craiova și FC Voluntari cu câte 4 cartonașe primite. Cele mai puține cartonașe galbene au fost primite de echipele CS U Craiova (76 cartonașe), FC Viitorul (77 cartonașe), FCSB (85 cartonașe).

În clasamentul fair-play realizat de LPF, pe primul loc se află FC Viitorul, cu 2.2 puncte penalizare/meci, uramtă de CS Universitatea Craiova, 2.4 puncte penalizare/meci și FC Voluntari, 2.67 puncte penalizare/meci.