Elena Udrea primește o lovitură dură în spatele gratiilor!

ANAF scoate joi la licitaţie mai multe bunuri care au aparţinut fostului ministru al Turismului. Este vorba despre mai multe terenuri pe care Curtea de Apel și Curtea Supremă au pus sechestru.

Este o lovitură grea pentru Elena Udrea

Prin urmare, ANAF va scoate la vânzare terenurile deținute de fostul ministru al Turismului. Aceasta se află în prezent în penitenciar, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Este vorba despre nici mai mult, nici mai puțin de șase terenuri situate în sectorul 1 al Capitalei. Prețul de pornire al licitației este de 3 milioane de lei, preț fără TVA.

Trebuie să menționăm faptul că acesta este doar un prim lot, pentru că ANAF a mai scos la licitaţie şi maşinile Elenei Udrea. Acestea urmează de asemenea să fie licitate alături de celebrele terenuri din localitatea Nana, judeţul Călăraşi.

Fostul ministru poate scăpa de dosarele de corupție

Între timp, Elena Udrea speră să scape de cele două dosare de corupţie, după ultima decizie din justiție. Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi, 25 octombrie, că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Cu alte cuvinte, mii de dosare urmează să fie pur și simplu închise.

„Normele referitoare la întreruperea cursului prescripţiei sunt norme de drept penal material (substanţial) supuse din perspectiva aplicării lor în timp principiului activităţii legii penale prevăzut de art. 3 din Codul penal, cu excepţia dispoziţiilor mai favorabile, potrivit principiului „mitior lex” prevăzut de art. 15 alin. (2) din Constituţie şi art. 5 din Codul penal.

„Instanţa care soluţionează contestaţia în anulare, întemeiată pe efectele deciziilor Curţii Constituţionale nr. 297/26.04.2018 şi nr. 358/26.05.2022, nu poate reanaliza prescripţia răspunderii penale, în cazul în care instanţa de apel a dezbătut şi a analizat incidenţa acestei cauze de încetare a procesului penal în cursul procesului anterior acestei din urmă decizii”, a transmis Înalta Curte.

Victor Ponta îl critică pe președintele Klaus Iohannis

Fostul lider PSD Victor Ponta a catalogat drept o „catastrofă” decizia instanței supreme prin care mii de dosare penale ar putea fi închise prin prescrierea faptelor, lucru care nu a fost reușit nici de Crin Antonescu, nici de Liviu Dragnea.

“Cred că după catastrofa de astăzi, pentru că e o catastrofă, scapă și mulți nevinovați, scapă și vinovați. Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13.

Practic, cine nu a fost condamnat după 2014 a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a explicat Victor Ponta în direct la B1 TV, făcând aluzie la ce s-a întâmplat în ultimii ani.