Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată, vineri, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Miercuri, Laura Kovesi a declarat că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European, conform Antena3.

„În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară (miercuri – n.r.), după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a spus Kovesi.

Ea a afirmat că punerea sa sub acuzare este „abuzivă” şi „şicanatorie”, susţinând că se încearcă discreditarea sa, pentru a fi împiedicată să ocupe funcţia de şef al Parchetului European. 

Reacție incendiară a vicepreședintelui Parlamentului European, după vestea că Laura Codruța Kovesi, fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost citată pentru vineri să dea explicaţii în legătură cu mai multe plângeri penale ce vizează activitatea ei la DNA. Conform Adinei Florea, Kovesi este citată în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță, în care acesta denunța implicarea fostei șefe a DNA în repatrierea lui Nicolae Popa, fostul șef al FNI.

 

„A propos de ipoteza dlui Cristoiu referitoare la cine s-ar afla in spatele necazurilor juridice ale dnei Kovesi, consider ca se impune următoarea întrebare:

“crede cineva ca justiția acționează la ordinele dlui Toader sau ale PSD-ului?”, scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook, citat de SPS.

Nu mai puțin de 18 dosare există la Secția de investigare a magistraților pe numele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

 Această informație apare în contextul în care procedura de numire la lui Kovesi la șefia Parchetului European este într-o fază avansată. Fostă șefa DNA s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror-șef european realizată de un comitet special.

Te-ar putea interesa și: