Lovitură pentru Rusia! China este de acord că războiul din Ucraina amenință securitatea globală

Declarația lui Charles Michel a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută după primul summit UE-China din ultimii doi ani, în format virtual.

„UE şi China am convenit că acest război amenință securitatea globală și economia mondială. Orice încercare de a evita sancțiunile sau de a oferi ajutor Rusiei ar prelungi războiul. Acest lucru ar duce la mai multe pierderi de vieți omenești și un impact economic mai mare”, a declarat președintele Consiliului European.

De asemenea, acesta a subliniat că autoritățile europene vor rămâne vigilente cu privire la orice încercare de a ajuta Rusia financiar sau militar.

„Vom rămâne, de asemenea, vigilenți cu privire la orice încercare de a ajuta Rusia financiar sau militar. Cu toate acestea, pașii pozitivi ai Chinei pentru a ajuta la încheierea războiului ar fi salutați de toți europenii şi de comunitatea globală”, a completat Charles Michel.

Amintim că un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la un depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, situat în apropiere de granița cu Ucraina. Anunţul a fost făcut de către guvernatorul regional Viaceslav Gladkov. Totul vine la două zile după ce provincia a fost zguduită de explozii la un depozit de arme, transmite agenţia Reuters.

Serviciile de urgenţă au intervenit imediat la faţa locului. Guvernatorul a mai precizat, pe contul său de Telegram, că doi oameni au fost răniţi în incendiu, însă viaţa nu le este pusă în pericol, iar locuitorii de pe trei străzi ale orașului Belgorod au fost evacuați.

Guvernatorul a acuzat că incendiul a fost provocat de atacurile venite din partea a două elicoptere militare ucrainene, notează BBC.

Viaceslav Gladkov afirma recent că se crede că exploziile de la depozitul de arme sunt rezultatul unui alt incendiu. Totuşi, oficialul rus a precizat că autoritățile regionale așteaptă confirmarea din partea Ministerului Apărării de la Moscova.

Până la acest moment, Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru niciunul dintre incidente.