Partidul Social Democrat a organizat luni o ședință a Biroului Permanent Naţional, pentru a stabili care este strategia partidului în perioada următoare.

La finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a prezentat care sunt concluziile la care s-a ajuns.

Comisii de anchetă și moțiuni simple

Astfel, PSD va vota o comisie de anchetă pentru ”Afacerea Sparanghelul”, care să analizeze situația românilor plecați la muncă în străinătate.

Parlamentarii PSD vor vota o comisie de anchetă pentru verificarea achizițiilor efectuate de Guvern în perioada stării de urgență.

În plus, PSD va depune săptămâna viitoare cel mai probabil moțiuni simple împotriva miniștrilor de la Interne – Marcel Vela și de la Educație – Monica Anisie.

Social democrații votează instituirea stării de alertă dar cu anumite amendamente pentru că ”vor să evite abuzurile” și ar putea să apăra modificări în privința purtării măștii de protecție în interior.

Congres PSD îniante de alegeri

”Este evident ca trebuie purtate ca mijloc de protejare a celorlalti”, a spus Romașcanu, dar PSD vrea să se asigure ca persoanele care nu-și permit să cumpere măști vor primit de la Guvern.

În BPN s-a stabilit că va avea loc un Congres PSD de alegeri obligatoriu înainte de alegerile locale și preferabil după starea de alertă.

”S-a luat decizia să nu se intre în niciun fel de alegeri fără să fie o conducere aleasă a PSD. Rămâne să vedem dacă putem fizic sau online”, a precizat Romașcanu.

Iar rectificarea bugetară se va modifica în Parlament în sensul alocării de fonduri suplimentare pentru administrația publică locală, care riscă să intre în faliment după ce și-a cheltuit majoritatea fondurilor în lupta cu pandemia.