Lovitură pentru Florin Cîțu. Reacția vine din partea membrilor Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP). Aceștia trag un semnal de alarmă in legatură cu plata ajutorului COVID, care trebuia făcută de Guvernul Cîțu și care nici până în prezent nu a fost realizată.

Mai exact, membrii ACEBOP subliniază faptul că situația din domeniul zootehnei este una catastrofală, iar piața din România a devenit dependență de importuri. Totodată, aceștia subliniază faptul că guvernul Cîțu nu a plătit suma datorată fermierilor în urmă pestei porcine, care a decimat peste 1 milion de porci din vara până acum.

Totodată, ei precizează că majoritatea cărnii care ajunge în România din alte țări europene mai are foarte puțin până la data expirării din cauza distanțelor lungi, dar și a aglomerației de la graniță, iar sănătatea românilor poate fi pusă în pericol.

Fermierii spun că peste porcină africană a făcut și ea ravagii, în contextul în care mai multe firme sau închis, iar efectivele ucise din vară și până în prezent nu au fost niciodată plătite.

”Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care il așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță.

”Guvernul Cîțu doar a distrus!”

Pesta porcină africană face in continuare ravagii, a inchis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum!”, acuză ACEBOP într-un comunicat.

În același timp, reprezentanții ACEBOP se arată extrem de dezamăgiți de modul în care premierul de la acel moment, Florin Cîțu a tratat domeniu. Aceștia spun că liderul PNL ”nu a ințeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales in filiera porcului, dar și in alte sectoare”.

Totodată, sursa citată precizează că Guvernul a dat o palmă dureroasă fermierilor, nefăcând niciun lucru bun pentru agircultura sau zootehnia românescă, ci distrugând totul.

”Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea. Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîțu doar a distrus!”, acuză aceștia.