Lucaci, propus de ALDE, a obținut doar șapte voturi ”pentru” și 19 voturi ”împotrivă” în urma audierilor din comisii.

Lucaci s-a făcut remarcat de-a lungul carierei de jurnalist prin atitudinea obedientă față de partidul de la putere, lucru pentru care a și fost răsplătit cu diverse posturi guvernamentale, scrie g4media.ro.

Astfel, din ianuarie 2001 până în mai 2003, Claudiu Lucaci a fost purtător de cuvânt al Guvernului condus de fostul lider PSD, Adrian Năstase, condamnat în 2012 la închisoare pentru fapte de corupție.

Din iunie 2003 și până în martie 2005, Lucaci a fost trimis de Năstase în postul de Consul general al României la Los Angeles, în Statele Unite.

După revenirea din posturile guvernamentale, Claudiu Lucaci s-a întors la TVR, unde a fost producător, moderator emisiuni de ştiri şi Coordonator editorial al Summit-ului NATO din Bucureşti, în parteneriat cu Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe.

În 2009, Lucaci părăsește din nou televiziunea publică pentru un post în Guvern: din martie și până iulie a fost director de comunicare al ministrului Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, și ea condamnată ulterior la închisoare pentru fapte de corupție.

În 2012, după preluarea puterii de către USL, Claudiu Lucaci a fost numit director de știri la TVR de către noul președinte al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a descris în detaliu cu ce s-a ocupat Claudiu Lucaci la ministerul Tineretului: ”unul dintre cei care au coordonat operațiunea de imagine și de cumpărare de știri TV a Monicăi Iacob Ridzi”

Cei șapte membri noi ai CNA, care au trecut de audierile Comisiilor de cultură, vor fi supuși aprobării plenului reunit al Parlamentului miercuri, începând cu ora 14:00. Cei şapte candidaţi sunt: Nicolae Bălaşa, Monica Gubernat şi Elena Sorescu (PSD), Alexandru Cristea (PNL), Eva Borsos Orsolya (UDMR), Cristina Ancuţa Pocora (Administraţia Prezidenţială) şi Răsvan Popescu (Guvern).