Popularitatea în scădere a guvernului României arată nemulţumirea populaţiei în privinţa măsurilor sale de erodare a sistemului judiciar şi îi va încuraja pe rivali să încerce să îl răstoarne după alegerile europene de la 26 mai, a transmis vineri PNL, principala formaţiune de opoziţie, citată de Reuters.

Într-un interviu telefonic pentru agenţia de presă citată, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că grupurile parlamentare din opoziţie aşteaptă votul de la alegerile europene înainte de a depune o moţiune de cenzură, care ar putea fi înaintată până la sfârşitul lunii iunie.

„Dacă vom ieşi învingători la alegerile europene, acest lucru va declanşa o criză în coaliţia de guvernare”, a spus Orban, al cărui partid de centru este un aliat vechi al preşedintelui Klaus Iohannis, ambii opunându-se schimbărilor făcute de guvern la Codul Penal, potrivit Reuters.

„În cele din urmă parlamentarii vor trebui să recunoască şi să se supună evidenţei – votul popular”, a afirmat liderul PNL în interviu.

În legătură cu referendumul pe justiţie convocat de Iohannis, Orban a declarat că „preşedintele tocmai le-a oferit cetăţenilor puterea de a curăţa viaţa publică din România”.

„Este un instrument foarte puternic”, a adăugat el.AGERPRES