Premierul Viorica Dăncilă a evitat un răspuns tranșant când a fost întrebată de ziariști dacă va da OUG pentru anularea protocoalelor SRI, așa cum i-a cerut Liviu Dragnea, scrie g4media.ro. Reamintim că Liviu Dragnea a anunțat sâmbătă, 1 septembrie, la finalul ședinței CEX de la Neptun, că în ședința Comitetului Executiv ”i s-a cerut premierului Dăncilă ”o ordonanță de urgență pentru anularea protocoalelor cu SRI și a efectelor acestora”. El nu a spus atunci dacă premierul a acceptat cererea conducerii partidului.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că ar trebui să existe un moment în care toate protocoalele încheiate cu diferite instituţii ale statului să fie desecretizate.

„Pentru a porni de la un moment T zero, trebuie să avem desecretizarea protocoalelor. Dacă nu, vom mai merge de acum mulţi ani înainte să spunem ‘am mai găsit un protocol într-un loc, a mai existat un protocol de acum doi ani, de acum trei ani’. Cred că trebuie să terminăm cu acest lucru şi singura soluţie este să avem un moment T zero, în care toate protocoalele să fie desecretizate”, a declarat Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită la Uzina Dacia de la Mioveni, refuzând să spună dacă va da OUG pentru anularea efectelor acestor protocoale.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, pe 1 septembrie, că are informaţii cu privire la existenţa unui protocol de colaborare între Direcţia Naţională Anticorupţie şi Televiziunea Română. El a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că toate protocoalele secrete trebuie declasificate şi anulate.


Te-ar putea interesa și: