Gigi Becali a dat în judecată ANAF, în iulie, într-un conflict mai vechi pe care omul de afaceri îl are cu fiscul. Mai precis, este vorba despre scandalul TVA pe care dezvoltatorii imobiliari au fost puși să o achite retroactiv în perioada 2008-2009.

Decizie nefavorabilă

Prin urmare, patronul FCSB a rămas la cu o datorie de aproximativ 800.000 de euro la ANAF. A contestat suma rămasă, dar cu trei zile înainte de Crăciun a primit decizia judecătorilor.

”Respinge cererea astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Ilfov, informează romaniatv.net.

Evaziune la tranzacțiile imobiliare

ANAF l-a pus pe Gigi Becali pe lista românilor care au făcut tranzacții imobiliare fără să plătească TVA. Fiscul a descoperit 53 de cazuri, din care actualul patron al FCSB-ului a câștigat peste 53 milioane de euro.

Pentru 13 dintre acestea, latifundiarul din Pipera a fost obligat să achite retroactiv TVA. În august 2016, datoria lui Gigi Becali către ANAF ajunsese la două milioane de euro.

Nevoit să plătească

Patronul FCSB-ului a făcut, însă, contestație. A scăpat de plata a 1,2 milioane, dar a rămas dator cu încă 800.000 de euro.

A făcut din nou contestaţie, dar de data aceasta a pierdut şi va fi nevoit să plătească!