O nouă lovitură pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate deja cu un an din cauza pandemiei!

Jocuri Olimpice cu zero spectatori pe stadioane!

Ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice, Tamayo Marukawa, a anunţat că această competiţie se va desfăşura fără spectatori.

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo vor începe pe 23 iulie şi vor dura până pe 8 august. Din cauza creşterii infectărilor cu COVID-19 în zonă, regiunea Tokyo a fost plasată din nou sub stare de urgenţă sanitară de către Guvernul Japoniei, scrie agenţia DPA.

Măsura de extindere a stării de urgenţă va intra în vigoare luni, 12 iulie, şi va fi valabilă până pe 22 august, astfel că s-a decis ca spectatorii să nu poată intra pe arenele din capitala niponă.

Decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comitetului Internaţional Olimpic.

Premierul Yoshihide Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru Tokyo, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Okinawa, în cursul unei reuniuni guvernamentale având ca subiect măsurile sanitare.

Cel mai mare număr de infectări cu coronavirus în Tokyo după jumătate lunii mai

Este pentru a patra oară când capitala Tokyo intră în starea de urgenţă de la debutul pandemiei, în primăvara anului trecut. Guvernul va interzice restaurantelor să servească alcool şi le va impune să rămână deschise doar până la ora 20:00.

La început, Guvernul a dorit să menţină Tokyo sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.

Miercuri, 7 iulie, bilanţul zilnic oferit de Guvernul metropolitan din Tokyo a indicat 920 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii mai. Experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele legate de desfăşurarea Jocurilor Olimpice, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a variantei Delta foarte contagioase a virusului.

Sursa foto: olympics.com