Naoto Ueyama, șeful Uniunii Medicilor din Japonia, a declarat că Jocurile Olimpice ar putea fi locul unor noi infectări. El contrazice astfel afirmațiile făcute de membrii Comitetului Olimpic Internațional.

Semanl de alarmă înainte de Olimpiadă

Ueyama susține că vaccinurile și testările nu vor împiedica răspândirea variantelor în timpul Jocurilor Olimpice. Cu „atâtea variante ale virusului care vin într-un singur oraș,” există „posibilitatea ca diferite tulpini să se contopească” pentru a crea o nouă variantă periculoasă, a spus Ueyama.

Japonia se luptă deja cu un al patrulea val al pandemiei, iar oficialii locali „nu pot nega posibilitatea apariției unei noi tulpini de virus”, a spus Ueyama, potrivit Russia Today.

Pandemia ar putea lovi la Olimpiadă

Medicul japonez a declarat că guvernul vrea să-și respecte decizia de a organiza Jocurile, iluzionându-se că evenimentul ar putea simboliza victoria sa asupra pandemiei.

Șeful Uniunii Medicilor din Japonia a mai spus că țara se numără printre țările OECD cu cele mai puține testări COVID-19, element esențial pentru combaterea pandemiei.

Comitetul Olimpic Internațional și-a apărat decizia organizării Jocurilor, invocând „dovezi științifice” care arată că actualele condiții sunt suficient de sigure pentru a găzdui sportivi din toată lumea.