Acest anunț a fost făcut de purtătorul de cuvânt al al grupului bancar austriac, Ingrid Krenn-Ditz, pentru ziarul de afaceri Világgazdaság, informează site-ul bbj.hu, potrivit Agerpres.

„Credem că strategia urmată până acum de Budapest Bank şi portofoliul său existent pot întări semnificativ îndeplinirea obiectivelor noastre ca o alternativă la creşterea organică. Raiffeisen vrea să-şi extindă activitatea de creditare a afacerilor cu clienţi din retail, întreprinderi mici şi mijlocii, în special agribusiness”, a explicat Krenn-Ditz.

Világgazdaság a informat că grupul belgian KBC, care deţine în Ungaria K&H Bank, anunţase anterior că ia în considerare să facă o ofertă pentru Budapest Bank dacă va fi scoasă la vânzare.

József Vida, preşedintele băncii Takarékbank, a afirmat recent că este interesat de Budapest Bank, dacă se iveşte posibilitatea.

În ianuarie, premierul Viktor Orban a cerut Guvernului să negocieze cu instituţiile financiare care ar putea cumpăra Budapest Bank la un preţ egal sau mai mare decât a plătit statul pentru bancă, conform unui anunţ apărut în Monitorul Oficial de la Budapesta.

Budapesta. Oficialul a cerut băncilor din Ungaria să-şi îmbunătăţească eficienţa, să majoreze creditarea şi să îmbrăţişeze inovaţia.

Raiffeisen Bank România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).