Care este legătura dintre utilizarea telefonului mobil și apariția tumorilor? Crește riscul cu 60%

Un nou studiu arată că există o legătură clară între telefoanele mobile și tumori, cu precădere cele din creier. În urma apariției acestui studiu, un prezentator de la FOX News a scos în evidență faptul ca smartphone-urile sunt ținute de cele mai multe ori în mână, în apropierea capului.

Potrivit informațiilor transmise de către realizatorii studiului, utilizarea unui telefon timp de 17 minute per zi, timp de 10 ani, crește riscul de apariție al tumorilor, mai ales în zona lobului frontal, cu 60%.

Care a fost reacția autorităților americane?

Chiar și așa, autoritățile din SUA responsabile pentru sănătatea oamenilor au reacționat prin a spune că „nu există dovezi științifice consistente și credibile care să arate că expunerea la undele radio emise de telefoanele mobile cauzează probleme de sănătate.”

„Este un caz de orbi conduși de alți orbi (…) deoarece există motive politice și economice în această industrie”, a spus unul din realizatorii studiului, conform informațiilor transmise de către FOX News.

Câteva sfaturi care ar putea reduce riscul de apariție al tumorilor

Totodată, acesta a oferit și câteva sfaturi care, spune el, ar putea reduce riscul de apariție al tumorilor:

  • Utilizatorul poate opta pentru mesaje scrise, atunci când este posibil;
  • Utilizatorul poate utiliza telefonul hands free, cu ajutorul căștilor;
  • Utilizatorul poate alege să nu țină telefonul aproape de corp;
  • Utilizatorul trebuie să fie atent să nu folosească telefonul atunci semnalul este slab;
  • Utilizatorul poate ține telefonul la o distanță de aproximativ 25 de cm, atunci când nu îl folosește.

Mai apoi, realizatorul studiului a explicat faptul că o distanță adecvată reduce semnificativ riscul de expunere, referindu-se astfel la sfatul conform căruia oamenii trebuie să țină telefonul departe de corp atunci când este posibil. Potrivit cercetătorului, măsurile care ne-ar putea salva pe termen lung sunt ușor de realizat și trebuie să fim foarte atenți la sănătatea noastră.