Televiziunea Română a anunțat numirea unui „ombudsman“, care asigură echilibrul între public și redacție. Paginademedia.ro a descoperit că este vorba de Septimiu Marica, lector universitar doctor, expert științific la nivel național, ofițer de execuție și analist Serviciul Român de Informații (2000-2008).

În calitate de ofițer în cadrul Serviciului Roman de Informații, a contribuit la înființarea „Centrului Zonal de Înalte Studii pentru Prevenirea și Contracararea Bioterorismului” în parteneriat cu FBI, Univesitatea „DE PAUL” din Statele Unite ale Americii (Chicago, Illinois), Ministerul Administrației și Afacerilor Interne și Academia Oamenilor de Știință din România.

Venirea lui Marica are loc într-o perioadă de numiri noi în TVR: un fost prezentator din perioada ceaușistă – Nicolae Melinescu, a fost anunțat la departamentul știri. Totodată, interimatul știrilor a fost preluat de Mădălina Rădulescu (care a mai fost pe această poziție în perioada lui Alexandru Sassu), scrie paginademedia.ro.