Supranumit „Micul Ferrari”, Lotus Evora S IPS este prevăzut, în premieră, cu o cutie de viteze automată IPS şi dispune de un motor V6, cu compresor, de 3,5 litri amplasat în partea centrală spate, ce dezvoltă 350 CP. Grație acestei uzine de forță, mașina poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 4.8 secunde și atinge o viteză maximă de 269 km/h.

Potrivit directorului de marketing al Forza Rossa, Lucian Şonea, versiunea 2012 a Lotus Evora aduce noutăţi importante, de la dotările şi calitatea pielii din interior, la sistemul de navigaţie sau îmbunătăţirea performanţelor prin acţionarea butonului Sport.

Bolidul constructorului britanic are o greutate de circa 1,5 tone, iar materialele din care este conceput sunt în mare parte din aluminiu.

Consumul de carburant în regim mixt se situează la 9,7 l/100 km, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 224 g/km.
Potrivit importatorului, bolidul dispune şi de un sistem de transmisie Intelligent Precision Shift, care creşte automat performanțele dinamice ale mașinii. Forza Rossa este singura reprezentanță oficială Ferrari și Lotus din România, dar răspunde şi cererilor clienţilor din ţările vecine. În cadrul Forza Rossa Center din Otopeni se poate interveni pentru repararea, întreţinerea şi diagnosticarea automobilelor din gama Ferrari, Lotus, dar şi a altor automobile sport/prestigiu.
Lotus Cars a anunţat că va avea, în 2012, propria şi unica echipă sub emblema Lotus în Formula 1, fapt ce marchează o revenire istorică în competiţia de cel mai înalt nivel. Anul acesta, Lotus Evora a participat cu succes în cele mai faimoase curse de anduranţă din lume, precum 24 ore de la Le Mans.

La evenimentul de lansare a noului model Lotus Evora au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Române cu automobilul Lotus Evora S pe care importatorul local al mărcii l-a împrumutat instituţiei pentru un an. Automobilul a fost echipat cu pneuri de iarnă Alpin Sport puse la dispoziţie de Michelin România.