Loredana a spus care este motivul real pentru care a decis să-și recunoască vinovăția. Ea a explicat și ce a înfuriat-o în relația cu Alina și ce s-a întâmplat exact din clipa în care și-a ucis prietena până când a ajuns în fața polițiștilor.

Fata de 18 ani care și-a ucis cea mai bună prietenă a decis să își recunoască vinovăția pentru că așa a văzut în filme că se întâmplă dacă vrei să primești o pedeapsă mai ușoară.

În timpul audierilor, Loredana a ținut să răspundă la toate întrebările, prezentând faptele așa cum s-au petrecut ele exact.

„Am mai avut niște discuții contradictorii cu Alina legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel. Într-un moment de furie, întrucât Alina îmi răspundea evaziv, am început să tremur. Inițial, am ezitat, însă după aceea am înjunghiat-o”, a spus Loredana.

Loredana susține că s-a pierdut cu firea

Ea a subliniat că prietena ei nu dormea, însă stătea cu ochii închiși și fața la perete.

„Nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care m-am pierdut cu firea”, a mai susținut aceasta.

Timp de 30 de minute, criminala s-a uitat cum prietena ei s-a zbătut. Ea a blocat-o pe Alina să strige după ajutor. În clipa în care a văzut că aceasta a murit, Loredana a trecut la următorul pas. După ce a golit valiza Alinei, a pus trupul neînsuflețit al acesteia în interior și a luat un taxi pe care l-a găsit de pe internet. De altfel, taximetristul a întrebat-o ce cară în bagaj de este atât de greu.

«Bă, dar ce ai aici, că e foarte greu? E foarte greu ăsta, ce e cu el?». «Nu pot să îl ridic că mă doare mijlocul» . A venit un băiat și a ajutat-o. Mi-a zis să o duc la un bancomat și de acolo a zis să o las la gară”, a povestit șoferul de taxi.

Filmul crimei din Mangalia

Înainte de a abandona trupul prietenei ei, Loredana s-a oprit la un bancomat de unde a extras 2.000 de lei. Ea i-a cerut șoferului să o ducă în Vaslui, dar acesta a refuzat-o.

„Am lăsat-o în parc și de acolo nu știu ce s-a mai întâmplat. Nu era speriată, nu era absolut nimic. Era normală”, a povestit șoferul.

Lăsată de acesta în parc, Loredana a trecut la acțiune. După ce a verificat dacă în jurul ei sunt camere de filmat sau persoane care ar putea-o vedea, s-a apropiat de prima bancă și a abandonat trupul Alinei.

„Am încercat să o pun pe bancă, dar era prea grea și nu am putut”, a declarat Loredana.

Apoi ea a pornit, pe jos, până la hotelul unde era cazată și ajunsă în cameră s-a pus să facă curățenie.

„Am început să fac curățenie în cameră, ștergând urmele de sânge de pe mochetă și de pe perete și am luat lenjeria și hainele murdare de sânge și le-am pus într-un sac de plastic (…) Acest sac l-am dus dimineață în tomberonul hotelului. Menționez că am apucat să stau o oră în pat dar nu am reușit să dorm”, a dezvăluit Loredana.

Loredana și-a recunoscut crima deoarece așa a văzut în filme

Mai mult, aceasta a susținut că și-a recunoscut crima „deoarece am văzut în filme faptul că dacă recunoști fapta săvârșită primești o pedeapsă redusă”.

Mama Loredanei s-a dus în arestul Poliției pentru a vorbi cu fiica sa. Motivul pentru care ar fi ucis-o, a susținut aceasta, este cearta. Întrebată ce a discutat cu fata de 18 ani, mama ei a răspuns: „Regrete, regrete, regrete. Să o iert”.

Pe de altă parte, Ion Cristian, avocatul Loredanei, a susținut că în clipa săvârșirii faptei, fata nu a conștientizat ce a făcut.

„Abia ulterior și-a dat seama de gravitatea faptelor. Nu putem spune că nu a avut discernământ”, a punctat acesta.

De altfel, Dan Antonescu, expert criminolog, este de părere că invidia a stat la baza cumplitei crime.

„A invidiat-o pentru că, prin felul ei de a fi, victima a câștigat încrederea oamenilor, a câștigat bună voința lor și îi mergea din ce în ce mai bine. Până și în plan sentimental îi mergea bine, ea avea un prieten stabil, de vreun an și ceva, pe când din ce am aflat, autoarea avea o mulțime de parteneri pe care îi schimba”, a spus acesta.

În opinia sa, totul a fost un conflict care a degenerat spontan și nu a existat o premeditare.