Toate locurile de cazare din staţiunea Sinaia sunt ocupate pentru Revelion, la fel ca şi în anii trecuţi, în timp ce la Buşteni, pentru prima dată în ultimii zece ani, cu doar o zi înaintea Anului Nou încă se mai găsesc locuri libere.

Mii de turişti îşi vor petrece Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei şi, la fel ca în alţi ani, toate locurile de cazare din Sinaia sunt ocupate. Spre deosebire de anii trecuţi, însă, când pachetele turistice pentru Revelion se vindeau cu multe luni înainte, anul acesta mulţi dintre turişti şi-au făcut rezervările în ultima săptămână.

3.300 de euro de persoană, cea mai scumpă ofertă

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Centrului de Informare Turistică Sinaia, costul unui pachet turistic pentru Revelion la Sinaia a variat în funcţie de numărul zilelor de cazare, dar şi de serviciile incluse în ofertă.

Astfel, cea mai scumpă ofertă la Sinaia a fost 3.300 de euro pentru o persoană, pachetul turistic incluzând şapte zile de cazare, acces la spa, piscină, cursuri de călărie şi de schi, excursii montane cu ghid, patru mese festive şi bufet open la toate celelalte mese. Cea mai ieftină ofertă pentru Revelion la Sinaia a fost de 270 de euro de persoană, incluzând cinci nopţi de cazare la un hotel de două stele, mic dejun şi masa festivă.

La Buşteni e încă liber

La Buşteni toate locurile din vile şi pensiuni sunt ocupate de Revelion, însă mai sunt locuri libere în hoteluri, unde gradul de ocupare este de 85 – 90%. Primarul oraşului, Emanoil Savin, a declarat că acesta este primul an din ultimii zece când la Buşteni locurile de cazare nu sunt complet rezervate pentru Revelion. Acesta a mai spus că turiştii au rezervat încă din luna octombrie apartamentele şi locurile de cazare din hotelurile scumpe.

Turiştii care-şi vor petrece minivacanţa de Revelion la munte nu au însă foarte multe opţiuni în ceea ce priveşte practicarea sporturilor de iarnă.

Unde se schiază

La Sinaia este deschisă doar pârtia „Drum de vară”, însă condiţiile pentru schi nu sunt dintre cele mai bune întrucât prin stratul subţire de zăpadă au apărut bolovani şi pământ.

La Buşteni, însă, pe pârtia Kalinderu se poate schia în condiţii bune,în timp ce la Azuga este deschisă doar pârtia Carp.

Administraţia pârtiei Kalinderu din Buşteni a înregistrat anul acesta un record în ceea ce priveşte încasările. Marţi, 29 decembrie, peste 500 de turişti s-au aflat pe această pârtie, ei plătind în total, pentru a avea acces la instalaţia de transport pe cablu a pârtiei, 45.000 de lei, încasările de marţi fiind cele mai mari din ultimii cinci ani, a declarat Emanoil Savin.

SURSA: Mediafax