Loc unic în România! Te simți ca pe alt continent pe Lacul Firiza

Lacul Firiza este un loc unic din România! Lacul Firiza se află în imediata apropiere a municipiului Baia Mare, județul Maramureș.

Barajul a fost construit în anul 1964 pentru alimentarea cu apă a municipiului Baia Mare, producerea de energie electrică și gestionarea viiturilor. Lacul format în spatele său măsoară 3 km în lungime și 1 km în lățime.

Lacul Firiza oferă posibilitatea de a vă plimba cu barca sau caiacul, iar în pădurile înconjurătoare puteți experimenta plimbări cu ATV-ul sau trasee offroad cu enduro. Cu toate acestea, principalul punct de atracție rămâne pescuitul. Lacul Firiza găzduiește o varieta largă de vietăți marine, precum babușca, bibanul, bibanul soare, carasul, cleanul, crapul, ctenotul, păstrăvul, roșioara, șalăul, somnul și știuca.

Pe acest lac, turișii au diverse facilități: cabană, copaci pe mal, cort/campare, magazin alimentar, parcare, restaurant
rețea de telefonie mobilă și internet (Cosmote, Orange, Vodafone), scăldat permis.

O călătorie pe lac costă 40 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.

Lacul Firiza din Maramureș
SURSA FOTO: Ghidul HoReCa
Lacul Firiza din Maramureș
SURSA FOTO: Ghidul HoReCa
Lacul Firiza din Maramureș 3
SURSA FOTO: Ghidul HoReCa

România i-a cucerit pe producătorii străini! Ar putea apărea în serialele speciale de Crăciun

Producătorii străini au fost fermecați de România! Țara noastră găzduiește atracții turistice care au captivat atenția unor companii de renume, precum Netflix și Hallmark. Unele locuri din România au fost deja prezentate în producții cinematografice americane, iar viitoarele seriale speciale de Crăciun ar putea fi filmate aici.

De exemplu, filmul „Christmas Prince” de pe Netflix a fost realizat în România. Mai mult, pelicule precum „Crăciun la palat”, „Un Crăciun regal”, „O coroană de Crăciun”, „O prințesă de Crăciun”, „Royal Matchmaker” și „Prințul Crăciunului” de pe Hallmark au fost filmate în decorurile pitorești ale României.

Printre obiectivele turistice care au atras atenția regizorilor americani se numără Palatul Snagov, Castelul Peleș, Castelul Bran, Palatul Cotroceni, Ateneul Român și Parcul Herăstrău.

„De-a lungul anilor, Bucureștiul a devenit o locație de filmare pentru filmele de Crăciun. Unitățile și arhitectura neoromânească a Bucureștiului îmbogățesc atracția vizuală a filmelor. Orașul București găzduiește, de asemenea, o varietate de interioare clasice care sunt utilizate pe scară largă în filme”, a explicat compania românească de producție filme – Castel Film Studio.