Cea mai mare grădină de lalele din lume și-a deschis joi porțile pentru cea de-a 75-a ediție. Sute de mii de oameni sunt așteptați să se bucure de cele șapte milioane de lalele în orașul Lisse din vestul Olandei.

Parcul Keukenhof este situat la sud-vest de Amsterdam, în inima „țării lalelelor”. Acesta conține milioane de lalele de toate culorile, precum și alte flori, pe o suprafață de 32 de hectare.

Parcul Keukenhof este o atracție turistică foarte populară

Aproximativ 1,4 milioane de persoane au vizitat anul trecut parcul, ai cărui reprezentanți susțin că este unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume.

„Este prima dată când vin aici și sunt foarte încântată să asist la cea de-a 75-a aniversare”, a declarat Rocelle Brewer, în vârstă de 41 de ani.

Ea cumpărase o rochie roz brodată cu flori, special pentru această ocazie.

„Este foarte frumos aici. Îmi place cum miroase aerul”, a adăugat Cam Upton, din Colorado, care vine pentru prima dată.

Nisha Kasiliya-Ravindran, o indiancă în vârstă de 37 de ani, s-a declarat „puțin dezamăgită”. Ea s-a plâns că multe dintre lalele încă nu au înflorit complet.

„Sperăm să mergem și noi la câmpurile de bulbi de afară pentru a vedea, sperăm, câteva lalele”, a declarat ea pentru AFP, potrivit France24.

Keukenhof datează din anul 1949, când un grup de exportatori și cultivatori de lalele l-a inaugurat ca o vitrină pentru marfa lor.

Pe lângă turiștii din peste 100 de țări, s-a dovedit a fi un punct de atracție pentru membrii familiei regale. Regii și reginele din mai multe țări europene au participat la deschiderea de gală de-a lungul anilor.

În acest an, unul dintre numeroasele puncte de atracție ale spectacolului include o lalea galbenă aurie, numită după Regele Charles al III-lea, și o extravaganță muzicală pentru a sărbători 75 de ani de Keukenhof. Evenimentul o va avea în prim plan pe cântăreața de operă olandeză Laetitia Gerards.

Keukenhof flori lalele
SURSA FOTO: Unsplash – Anh Tran

Deschiderea din acest an nu a fost lipsită de controverse

În fața porților de intrare, șapte protestatari dezbrăcați ai grupului pentru climă Extinction Rebellion au organizat pentru scurt timp un protest împotriva folosirii pesticidelor în industria cultivării lalelelor.

„Aceste câmpuri frumos colorate ascund daunele enorme cauzate de cultivarea lalelelor. Insecte, păsări și plante mor în masă din cauza otrăvurilor agricole”, a declarat purtătoarea de cuvânt Lydia Steutel.

Cu toate acestea, majoritatea vizitatorilor au declarat că se bucură doar de grădina de flori în aer liber.

„Ne-am plimbat și am fost ca niște copii jucăuși, de genul ‘oh, uite ce floare, oh, podul’ și doar ne uitam în jur”, a declarat Esther Brandt, în vârstă de 37 de ani, din Köln.

Parcul Keukenhof este deschis în acest an până în data de 12 mai.