Liviu Dragnea, dat de gol! I-a cerut unui subaltern să mintă la DNA

Întâlnirea în care fostul șef PSD i-ar fi cerut unui subaltern să nu spună nimic despre vizita sa în SUA ar fi avut loc la începutul anului 2019, la Parlament, când se discuta despre bugetul de stat al țării pentru respectivul an.

La momentul respectiv, Dragnea și-ar fi abordat subalternul, cerându-i acestuia să îi predea telefonul și să se îndepărteze. După aceea, fostul șef al social democraților i-ar fi cerut acestuia să nu spună nimic despre vizita sa în SUA, în cazul în careva fi chemat de procurorii DNA să dea declarații.

Subalternul a devenit martor în dosar

Așadar, Liviu Dragnea ar fi primit asigurări că așa se va întâmpla. De asemenea, subalternul a devenit martor în dosar și ar fi aflat de la o altă persoană că liderul PSD era stresat de faptul că procurorii fac cercetări privind vizita sa.

Potrivit procurorilor, aceste informații arată că Liviu Dragnea era conștient că s-ar fi săvârșit ilegalități. Totuși, fostul lider al PSD neagă acuzațiile.

Liviu Dragnea, scrisoare către Donald Trump

În luna mai 2017, cu doi ani înainte de condamnarea sa definitivă de șase ani și trei luni de închisoare, Liviu Dragnea îi scria fostului președinte american, Donald Trump, o scrisoare. Acesta i-a promis mai multe lucruri în contextul în care liderul american de la acel moment ar fi venit în România.
La doi ani distanță după ce a intrat în spatele gratiilor, Liviu Dragnea a primit o nouă lovitură. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Acest dosar a adus la înaintare textul scrisorii care se află în rechizitoriu. Potrivit documentului, fostul lider al PSD i-a spus lui Donald Trump că îl poate face să intre în istorie în cazul în care va efectua o vizită la București.

Totoadată, Liviu Dragnea i-a mai promis acestuia că va fi așteptat de 150.000 de român extaziați, care vor sărbători venirea sa, dar și parteneriatul dintre SUA și România.

Fostul lider al PSD mai preciza că și-ar fi dorit ca vizita lui Donald Trump să aibă loc după vizita pe care o avea în plan la Bruxelles, pe data de 25 mai, în acel an.

„Stimate domnule Trump,

Cu mândrie reiterez faptul că Romania este în continuare un aliat ferm și responsabil al Statelor Unite și o ancoră a relației transatlantice. Am muncit din greu pentru a deveni un factor de stabilitate politică și economică în ceea ce privește populația și una dintre economiile UE cu cea mai rapidă creștere.

În același timp, 2017 marchează primul an în care Romania a bugetat integral cele doua procente din PIB pentru cheltuielile de apărare, asa cum s-a solicitat la summit-ul NATO din Țara Galilor. Suntem, de asemenea, mândri că ocupăm locul patru în ceea ce privește contribuția trupelor NATO în Afganistan, fiind angajați în lupta contra ISIS și a extremiștilor jihadiști. Acestea sunt doar câteva moduri prin care România încearcă să arate că parteneriatul strategic cu Statele Unite este prioritatea noastră de politică externă cea mai importantă.

Acestea fiind spuse, aș dori să mă alătur domnului președinte Iohannis în ceea ce privește invitația de a vizita România. Aceasta este o invitație deschisă, dar recomand stabilirea unei date înainte sau după vizita dvs. la Bruxelles din 25 mai”, se arată în scrisoare.

Sursă foto: Dreamstime