Ce spune Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea

”Asa cum a fost săvârșită fapta doamnei Alesu Floarea nu îndeplinește elementele de tipicitate a faptei e abuz. Dragnea a fost condamnat pentru ca ar fi instigat-o.

Pentru a exista fapta de abuz în serviciu sunt trei mari condiții: prima a fost îndeplinită, este subiectul activ al faptei. Dar a doua, cea legată de modalitatea de încălcare a legii nu a fost îndeplinită. A treia, cea privind vătămarea unui drept sau producerea unui prejudiciu este discutabilă, în raport cu argumentele noastre.

Codul muncii statuează clar ca angajatul poate fi concediat sau tras la raspundere pentru nereguli în activitate.

Cheia acestui recurs în casatie articolul care vorbește despre faptul că angajatorul dispune de prerogativa disciplinară.

Am cautat sa vad daca in codul muncii e un articol ce trage la răspundere angajatorul re nu sancționează angajatul este pasibil de tragere la răspundere. Nicăieri nu se prevede vreo sancțiune pentru pasivitate.

Astfel, cum putea instanța sa rețină că dreptul de a aplica sancțiunea disciplinară cade in sarcina anagajatorului.

Astfel, dacă acest cod al muncii nu prevede sancțiuni cum putea instanța sa condamne in acest sens?

În opinia separată sunt elemente care contin ce spun eu astazi. Se reține faptul că CEDO a statuat ca judecătorii nu pot extinde materialul de lucru primit de la acuzator.

Faptele doannei Alesu reprezintă cel mult o abatere ce poate fi potrivit legii cel mult sancționată disciplinar sau administrativ la locul de muncă.

Cu atât mai mult fapta lui Liviu Dragnea nu își regăsește ancora in fapta Doamnei Alesu.

Acesta nu poate decât să fie achitat iar decizia in cazul sau sa fie desființată.”, a spus avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu.

De ce a fost condamnat Liviu Dragnea

Fostul șef PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Decizia a fost data de un complet format din 5 judecatori. Patru au fost pentru condamnare -Rodica Aida Popa, fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera si Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecator- Alexandra Iuliana Rus, a fost pentru rejudecarea intregului dosar.