Ofertele de munca din tarile Uniunii Europene sunt din ce in ce mai diversificate, celebrii „capsunari” avand meritul de a fi fost „deschizatori de drumuri”. 

Si, fiindca tot am pomenit de drumuri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Suceava ofera 318 locuri de muca in tari ale Uniunii Europene, dintre care 10 sunt pentru soferi de cursa lunga.

Oferta pentru soferii de TIR vine din Lituania si, potrivit portalului „evenimentul regional al Moldovei”, care citeaza surse din cadrul AJOFM Suceava, salariul oferit este cuprins intre 1100 si 1400 de euro pe luna. 

De asemenea, potrivit sursei citate, sunt oferite locuri de munca si pentru profesii cum ar fi ingineri constructori, stomatologi, ospatari, bucatari, portari de noapte sau organizatori de evenimente.

Salariile difera, evident, de la o profesie la alta si sunt stabilite in functie de vechime, pregatire si abilitati personale, si pot ajunge la peste 2000 de euro, in cazul programatorilor IT sau chiar la 6000 de euro in cazul medicilor stomatologi.