Premierul desemnat Liviu Negoiţă a anunţat lista cabinetului cu care se va prezenta în faţa Parlamentului. Din lista lui Negoiţă fac parte majoritatea miniştrilor respinşi după ce fuseseră propuşi de Lucian Croitoru.

Lista lui Negoiţă:

Daniel Funeriu – Ministrul Cercetării, Tinerului şi Sportului

Vasile Blaga – Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Mihai Stănişoară – Ministrul Apărării Naţionale

Cătălin Predoiu – Ministrul Justiţiei

Gabriel Oprea – Ministerul Administraţiei şi Internelor

Gheorghe Pogea – Ministerul Finanţelor Publice

Mihai Şeitan – Ministrul Muncii

Radu Berceanu – Ministerul Transporturilor

Adriean Videanu – Ministerul Economiei şi Comerţului

Anton Irimia – Ministrul Sănătăţii

Bogdan Aurescu- Ministerul Afacerilor Externe

Sulfina Barbu – Ministerul Mediului

Toader Paleologu – Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional

Formula anunţată de Negoiţă nu mai include Ministerele pentru IMM, Tineret şi Sport, Comunicaţii, Relaţia cu Parlamentul, Turism, comasate cu alte ministere.

E sigur că Parlamentul îi va trece Guvernul

Primul ministru desemnat pare sigur că Guvernul propus de el o să treacă, deşi, conţine multe nume cu care parlamentarii nu au fost de acord nici în Guvernul lui Croitoru. “Oamenii propuşi sunt profesionişti. A  fost un vot politic, dar acum facem o nouă  încercare. Parlamentarii nu-şi vor permite un act de iresponsabilitate” a spus Negoiţă.

„Forţele politice ar fi putut da nevoie de responsabilitate şi să voteze un guverrn de uniune naţională, pe care l-ar fi controlat oricum şi-au dorit. Îl puteau demite oricând. Adevarul este că PSD a susţinut doi ani un guvern minoritar PNL”, a comentat Liviu Negoiţă refuzul partidelor parlamentare de a negocia cu el şi opţiunea pentru un cabinet format doar din membri PDL şi din reprezentanţi ai parlamentari independenţi.

Te-ar putea interesa și: