Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat joi că soția sa a început să manifeste simptome specifice coronavirusului. În consecință, s-a luat decizia ca el să intre în auto-izolare.

Trebuie menționat că premierul canadian și soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, tocmai s-au întors dintr-o călătorie la Londra.

Iar doamna Trudeau a prezentat simptomele unei gripe ușoare, inclusiv o febră nu foarte gravă.

Deși simptomele nu s-au agravat, din contră, au început să se amelioreze, iar soția premierului canadian a început să se simtă mai bine, Justin Trudeau a decis să intre în auto-izolare și să își desfășoare întâlnirile pe care le avea programate doar prin intermediul telefonului.

S-a înregistrat deja un deces

”Prim – ministrul își va petrece ziua desfășurând întâlniri virtuale și preluând apeluri telefonice de acasă, se arată într-o declarație oficială. Convorbirile vor avea loc inclusiv cu alți lideri mondiali, și vor cuprinde și tema epidemiei de COVID – 19”, informează independent.co.uk.

Trebuie menționat că în Canada s-a înregistrat deja un deces atribuit coronavirusului. În total, țara a raportat peste 100 de cazuri de persoane infectate.

Astfel, cele mai multe, 42, s-au înregistrat în Ontario, 39 de cazuri în Columbia Britanică, 7 în Quebec, 14 în Alberta, iar un o infecție a fost raportată în cazul unui canadian repatriat.

În total, în Canada sunt în prezent 103 de persoane confirmate cu coronavirus.