Marți a avut loc o nouă rundă de audieri în cadrul comisiei parlamentare de anchetare a alegerilor din 26 mai, condusă de Lia Olguța Vasilescu. S-au prezentat pentru declarații ministrul de Interne, Carmen Dan, alături de Laura Elena Chiorean, secretar general în Ministerul Afacerilor Exterene – MAE.

Teodor Meleşcanu şi-a trimis sublternii la audieri, deoarece nu e în ţară, iar reprezentanții MAE s-au plâns de violența alegătorilor:

” La Marsilia, la Paris de asemenea, la Munchen au fost violențe verbale și fizice, amenințări cu moartea transmise prin portavoce. Toate acestea au fost raportate la Luxemburg, la Oslo, la câteva secții de vot din Olanda, din Marea Britanie. La o secție de votare din Madrid, 4 instigatori au răsturnat urnele cu buletinele de vot de pe masă, pe motiv că sunt din carton”, a declarat Laura Elena Chiorean, în fața comisiei parlamentare.

Dar cea care a surprins a fost chiar președintele comisiei, deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, care a arătat că nu cunoaște legislația din speța pe care trebuie să o ancheteze comisia parlamentară pe care o conduce.

”Câți cetățeni români au votat în străinătate? Dintre ei câți au votat prin corespondență și câți pe listele suplimentare? ”, a întrebat-o Vasilescu pe angajata MAE, uitând că votul prin corespondență nu fusese legiferat, la alegerile din 26 mai.

Răspunsul Laurei Elena Chiorean a venit prompt: ”Nu am avut vot prin corespondență la aceste alegeri”.