Lia Olguța Vasilescu vrea să ajungă cu orice preț ministru la Dezvoltare. Pentru a-și vedea visul cu ochii, Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit ce măsuri se pregătesc împotriva șefului statului. Într-o declarație făcută, duminică seara, la Antena 3, aceasta a pus ce urmează să i se întâmple președintelui dacă va continua să refuză în continuare numirea sa la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Astfel, pe șeful statului îl așteaptă o plângere penală pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis, dar și una pentru abuz în serviciu. Vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu a menționat, referitor la plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui, că Liviu Dragnea a spus că este deja redactată de ministrul Justiţiei şi de colegii jurişti din partid. „Va veni o plângere pentru înaltă trădare. Cred că dl Liviu Dragnea a vorbit mai mult despre această chestiune. A spus că este deja redactată de ministrul Justiţiei şi de colegii noştri jurişti din partid. Aşa am înţeles eu. Ştiu sigur că la această plângere a lucrat şi colegul meu Mircea Drăghici. Deci probabil de aceea nu este numit ministru”, a afirmat Olguţa Vasilescu, duminică la Antena 3. Ea a precizat că dacă şeful statului nu o va numi la Ministerul Dezvoltării şi pe Mihai Drăghici la Ministerul Transporturilor, atunci îi vor face o plângere lui Iohannis pentru abuz în serviciu. „Şi noi dacă nu vom fi numiţi, probabil îi vom face o plângere pentru abuz în serviciu”, a conchis Vasilescu.

De altfel, Liviu Dragnea a spus, duminică, că susţine în continuare formularea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva şefului statului Klaus Iohannis, anunţată de liderul PSD la finalul anului trecut. „Categoric da (susţin demersul – n.r.). Dacă am spus că o susţin”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei grupului deputaţilor PSD de la Parlament.
La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu a primit niciun semnal din partea Preşedinţiei legat de numirea miniştrilor Dezvoltăriii şi Transporturilor, precizând că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe această temă. 
Șeful statului a refuzat, în mod constant, să o numească pe Olguţa Vasilescu la Dezvoltare și pe Mihai Drăghici laTransporturi. La un moment dat a susținut, într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă că documentaţia pentru cei doi este incompletă. Ultima oară, a susținut că va da un răspuns într-un timp rezonabil. 

Te-ar putea interesa și: