Marele pierzător al deciziei CCR privind revocarea/numirea miniștrilor ar putea fi nu președintele Iohannis, ci Olguța Vasilescu.

Într-o analiză pentru Ziare.com, Ioana Ene Dogioiu susține că la momentul de față, când CCR „a devenit în mod oficial o anexă la PSD,” orice decizie împotriva președintelui Iohannis nu face decât să îl victimizeze pe acesta.

Mai apoi, vorbind despre decizia CCR, Ioana Ene Dogioiu arată cum ar putea fi lăsată pe dinafară Olguța Vasilescu și cum tot acest episod îi poate fi imputat direct lui Liviu Dragnea.

Cu privire la decizia CCR, aceasta susține că propunerile Mircea Drăghici la Transporturi și Olguța Vasilescu la Dezvoltare nu trebuie acceptate pentru că ar fi propunerile cu numărul doi, ci doar că președintele trebuie să răspundă în scris și motivat.

„Curtea nu spune că trebuie să le accepte, pentru că ar fi propunerile cu numărul doi, ci doar că trebuie să răspundă în scris și motivat. Dar, nici primele propuneri, cu Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare, nu au fost refuzate în scris și motivat, dar la momentul respectiv posturile nefiind vacante, nici nu se putea pune în mod legal problema unor propuneri. Ce să propui pentru un post încă ocupat? În plus, decizia CCR nu retroactivează, deci ea nu poate avea în vedere decât propunerile acum active.” arată Ioana Ene Dogioiu.

Astfel, Iohannis o poate refuza pe Olguța Vasilescu pentru Dezvoltare, ca primă propunere pentru acest potofoliu. Iar dacă e a doua propunere, iar prima nu a fost refuzată formal, acesta l-ar putea numi în funcție pe Ilan Laufer.

„Iar dacă o refuză pe dna Vasilescu la Dezvoltare și îl acceptă pe Mircea Drăghici la Transporturi, dna Vasilescu rămâne la ușa Guvernului. (…). Este o lovitură uriașă pentru Olguța Vasilescu și, mai grav, una pentru care este foarte posibil să îl învinovățească pe Liviu Dragnea. De ce? Nu dna Vasilescu a cerut să plece de la Muncă la Transporturi. A fost dorința lui Liviu Dragnea pentru că la Muncă dna Vasilescu începuse să-și facă periculos de multă popularitate printre pensionari prin prevederile proiectului noii legi a pensiilor. Iar pentru Liviu Dragnea, orice pesedist cu popularitate e un pesedist periculos pentru el și trebuie cumva „tuns”,” conchide Ioana Ene Dogioiu.