După ce s-a luptat cu tomatele și cu porcii, președintele Iohannis se luptă și cu cornutele mari, respectiv bubalinele. Lia Olguța Vasilescu l-a atacat sâmbătă seară violent pe președintele Klaus Iohannis, supărată că șeful statului a blocat sprijinul pentru reproducerea bivolilor și a bivolițelor.

”Iohannis a vrut neapărat să arate cine-i șeful bivolilor și bivolițelor și, pentru că nu-i era prea clar ce și cum se întâmplă, a blocat sprijinul pentru reproducerea acestora.
• 30 de milioane de euro era susținerea pe care guvernul PSD o propunea crescătorilor români pentru înmulțirea cornutelor mari.
• În loc să țină cu românii și bubalinele autohtone, Iohannis moare de grija Europei și a Bruxelles-ului.
• Așa că, invocând neclarități și lipsa de predictibilitate pe care ar reclama-o europenii, blochează pur și simplu ajutorul pe care guvernul Dăncilă îl propunea printru-un proiect de lege ce fusese deja aprobat de Parlament”, a scris fostul ministru al Muncii și parlamentar PSD pe contul său de Facebook.

”El nu reușește să înteleagă ca prin astfel de atitudini nu lovește în guvern ori în PSD, ci direct în interesele romanilor. Ignoră complet competiția dură care se duce între agricultorii și fermierii români și cei din Europa de Vest și nu-i pasă ori nu înțelege, că românii au nevoie de fiecare bănuț, de orice ajutor pe care-l pot primi. Acest suport este cu atât mai important cu cât, se știe bine, țări precum Germania, Franța, Polonia – marii concurenți ai României în materie de agricultură – acordă subvenții agricole consistent mai mari decât cele pe care și le permite țara noastră”, a adăugat Vasilescu.

Puteți citi mai jos întreaga postare: