Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, a postat pe pagina sa de Facebook o analogie între împrumuturile pe care Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal le-au făcut în perioada de guvernare. Astfel, potrivit fostului ministru al Muncii, PSD s-a împrumutat cu aproximativ 3,94 miliarde de lei, însă a reușit să implementeze anumite programe, să construiască autostrăzi și să mărească veniturile, în timp ce PNL s-a împrumutat dublu, adică cu 7,83 miliarde de lei.

Lia Olguța Vasilescu susține că, chiar dacă Guvernul PNL s-a împrumutat dublu, acesta nu mărește veniturile românilor și a stopat toate programele pentru antreprenori. De asemenea, potrivit calculelor realizate de Olguța Vasilescu, PSD-ul a ținut deficitul sub pragul de 3%, în timp ce PNL-ul merge spre 5%.

În plus, fostul ministru al Muncii a enumerat și toate lucrurile pe care PSD-ul le-a făcut pentru România în perioada guvernării.

Lia Olguța Vasilescu, nedumerită de ce face Guvernul Oraban cu banii împrumutați

„Stiți lozinca: „Se împrumută atât de mult încât o să plătească și copiii noștri!” Păi, hai să lucrăm cu cifre! În imaginea de mai jos aveți media lunară a împrumuturilor făcute de guvernul PSD, cu roșu și guvernul PNL, cu galben! Media lunară a împrumuturilor PSD, miliarde lei, este 3,94, iar în cazul PNL – 7,83! Dublu! În condițiile în care PSD a ținut deficitul sub pragul de 3 la sută, iar PNL merge spre 5.

PSD a mărit veniturile românilor, a plătit pentru programe de susținere a antreprenorilor și fermierilor, a deschis 16000 de șantiere în mediul rural, a construit peste 100 km de autostradă și a deschis mai multe loturi de autostrăzi etc. PNL subfinanțează investițiile în autostrăzi, nu mai mărește veniturile românilor, a stopat toate programele pentru antreprenori sau fermieri, a închis Fondul de Dezvoltare Locală care susținea comunitățile locale. Și atunci de ce se împrumută dublu???“, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.