LG Electronics a înregistrat în treilea trimestru al acestui an vânzări de 11,2 miliarde dolari şi a obţinut un profit operaţional de 685 milioane dolari, datorită performanţelor obţinute pe segmentul de televizoare LCD şi telefoane mobile.

Compania sud-coreeană LG Electronics a obţinut vânzări şi un profit operaţional peste aşteptări în cel de-al treilea trimestru din 2009. Astfel, în T3, vânzările globale ale LG Electronics, inclusiv cele realizate de subsidiarele companiei, au crescut cu 15,7%, comparativ cu al treilea trimestru din anul anterior, ajungând la 11,2 miliarde dolari.

Profitul operaţional a ajuns la 685 milioane dolari, ceea ce a dus marja de profit la 6,1%, ceea ce reprezintă o creştere cu 1,3% faţă de al treilea trimestru din anul anterior. Compania mamă a înregistrat vânzări de 6,34 miliarde dolari şi a obţinut un profit operaţional de 486 milioane dolari.

Vânzările companiei Home Entertainment au crescut cu 23,9% la 3.97 miliarde dolari, profitul înregistrat fiind de 205 milioane dolari, cu o marjă de profit de 5,2%, ceea ce reprezintă o creştere cu 4,4% faţă de anul anterior, datorită vânzărilor şi cererii semnificative înregistrate de televizoarele cu ecran plat, în special de televizoarele LCD, în sezonul de vârf.

Peste 30 de milioane de telefoane livrate

Compania Mobile Communications a raportat vânzări de 3,75 miliarde de dolari, cu 21,9% mai mult decât în anul anterior, cu un profit operaţional de 314 milioane dolari şi o marjă de 8,4%. Vânzările de terminale mobile au atins 3,53 miliarde dolari, cu 24,8% mai mult decât în acelaşi trimestru din 2008, iar profitul operaţional a ajuns la 309 milioane dolari, cu o marjă de 8.8%. Livrările de telefoane mobile au înregistrat o creştere cu 37% comparativ cu anul trecut şi cu 6% comparativ cu al treilea trimestru din 2008, atingând 31,6 milioane de unităţi. Compania Home Appliance a înregistrat o creştere de 11,9% comparativ cu acelaşi trimestru din anul anterior, ajungând la 2,03 miliarde dolari.

În cazul companiei Air Conditioning, vânzările au scăzut cu 13,4% în cel de-al treilea trimestru al anului faţă de perioada similară din anul anterior, la 686 milioane dolari, ca urmare a recesiunii globale, iar marja operaţională a rezultat într-un profit de 11 milioane dolari. Compania Business Solutions a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 2,6% comparativ cu anul anterior, atingând 973 milioane dolari, cu un profit operaţional de 20 milioane dolari. Creşterea vânzărilor a fost susţinută de creşterea cererii din sezonul de vârf. Pentru cel de-al patrulea trimestru, se estimează o continuare a cererii pe pieţele dezvoltate şi o creştere pe pieţele în curs de dezvoltare.

SURSA: LG