Telefonul va fi disponibil pe anumite pieţe începând de luna aceasta, iar în România în a doua parte a anului. În Coreea de Sud s-au vândut 10.000 de unităţi numai în prima zi.

Având cel mai mare display încorporat pe un smartphone LG, noul Optimus G Pro include tehnologia 4G LTE, un ecran cu display IPS Full HD de 5.5 inci și cele mai noi funcții pentru interfața de utilizare, fiind special creat pentru a răspunde cererii tot mai mari a consumatorilor pentru ecrane mari.

Display-ul IPS Full HD încorporat în Optimus G Pro – dezvoltat în parteneriat cu LG Display – oferă 1920 x 1080 pixeli la 400ppi. Noul smartphone oferă cea mai bună autonomie a bateriei din clasa sa, de 3.140 mAh, ceea ce permite o vizionare Full HD pentru mai multe ore. În plus, prin camera din partea din spate de 13MP și prin camera frontala de 2.1 MP, utilizatorii pot realiza imagini și filme Full HD, la aceeași calitate ca cea  oferita de televizoarele HD.

LG Optimus G Pro include și funcții avansate ale interfeței de utilizare special create pentru acest model, precum Dual Recording și Panorama Virtual Reality (VR). Funcția Dual Recording permite utilizatorilor să realizeze filme folosind simultan camerele din partea din spate și cea frontală pentru o experiență unică a imaginilor. Panorama VR permite fotografierea atât pe orizontală cât și pe verticală a spațiilor pentru o vizionare în ansamblu, de 360o. Funcțiile creative și inovative ale interfeței de utilizare, deja consacrate de modelul Optimus G, au fost încorporate și în modelul Optimus G Pro, precum QSlide, Live Zooming și Quick Memo.

Specificații Optimus G Pro:

•    Chipset: 1.7GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 600 Processor
•    RAM: 2GB DDR
•    Memorie: 32GB / microSD ( pana la 32GB)
•    Display: 5.5-inci Full HD (1920 x 1080 pixeli / 400ppi)
•    Cameră:  În spate 13.0MP cu LED Flash / Frontală 2.1MP
•    SO: Android 4.1.2 Jelly Bean
•    Baterie: 3,140mAh (detașabilă / posibilitate de încărcare wireless)
•    Dimensiuni: 150.2 x 76.1 x 9.4mm