LG Electronics (LG) a anunţat semnarea acordului de parteneriat global şi tehnologic cu Formula 1™. Prin această asociere de top, LG dobândeşte drepturi de marketing exclusive în calitate de Producător oficial de electronice, telefoane mobile şi de procesare a datelor pentru Formula 1™.

Parteneriatul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulţi ani va intra în vigoare din ianuarie 2009.

„Credem că entuziasmul şi atracţia generate de Formula 1 sunt greu de egalat de vreun alt sport şi, aceeaşi pasiune şi energie o resimţim în LGŢ, a declarat Dermot Boden, Chief Marketing Officer (CMO) al LG Electronics.

„Avem multe lucruri în comun, sunt extrem de încântat de începerea acestei asocieri şi suntem nerăbdători să vedem de asemenea soluţiile tehnologice care ne vor fi oferite”, a spus, la rândul său, Bernie Ecclestone, Chief Executive Officer (CEO) al Grupului Formula 1.

În calitate de partener oficial în procesarea datelor pentru Formula 1, LG va fi identificat si acreditat pentru transmiterea oficiala în direct a evenimentelor Formula 1 precum si pentru transmiterea elementelor grafice asociate datelor.

De asemenea, LG va beneficia si de un pachet complet ce va contine drepturi de marketing globale, în parteneriat cu brandul Formula 1.

„Suntem încrezatori ca acest parteneriat extrem de interesant va pune cel mai bine în valoare si va consolida imaginea ambelor companii globale pe termen lung”, a adaugat Boden.

LG Electronics, Inc. este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul  electronicii, informaţiilor şi comunicaţiilor.

Compania are peste 82.000 de angajaţi în cele 114 de birouri, care includ 82 de filiale deschise în întreaga lume.

Formula 1™ a fost înfiinţată în 1950. Este ca mai renumită cursă de motor din lume şi cel mai popular eveniment sportiv anual. În prezent este urmărită de aprox. 600 milioane de telespectatori în peste 190 de ţări.