Grupul portughez Lena, prezent  in Romania prin Lena Construções, a finalizat primul pasaj superior din cadrul lucrarii de largire a DN1 si in acelasi timp a facut operatiuni de verificare a rezistentei la greutate a acestuia. 

Conform reprezentantilor companiei lucrarea a fost definitivata cu doua saptamani mai repede fata de ultimul termen limita din contract. Pentru constructia pasajului superior s-a folosit un numar de 260 grinzi, 13.756 mc de beton si 1.500 tone de otel. 

Grupul Lena,  prezent pe piata romaneasca din anul 2004, are in prezent peste 250 de angajati in Romania si un portofoliu de aproximativ 40 de lucrari, printre care: lucrarea de largire a DN 1, modernizarea Bulevardului Doamna Ghica impreuna cu realizarea unui pasaj superior si infrastructurile din Baneasa. Grupul a investit recent in echipamente de baza, printre care statii de asfalt si statii de betoane. In afara de piata romaneasca, compania portugheza Lena Construções este prezenta si in tari precum: Bulgaria, Algeria, Maroc, Angola. Grupul Lena are o vasta experienta in constructia de poduri, luna trecuta terminand al treilea pod de dimensiuni mari, deasupra raului Tejo in Portugalia. 

Sursa: Capital