"În România, unul din patru locuri de muncă se află în legătură directă cu exportul. Asigurându-le întreprinzătorilor mici şi mijlocii accesul pe pieţe externe putem, prin intermediul comerţului, să avem o creştere economică puternică. Am încredere că la finalul acestor zile, în urma discuţiilor aplicate pe teme de mare interes pentru comerţul internaţional, vom avea rezultate care să conducă la dinamizarea fluxurilor comerciale bazate pe reguli şi discipline multilaterale", a declarat ministrul Ilan Laufer, transmite Agerpres. 

Ministrul Mediului de Afaceri a participat duminică, la Buenos Aires, la ceremonia de deschidere a celei de a 11-a conferinţe ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului. 

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a fost creată în anul 1995, după finalizarea Rundei Uruguay, prin preluarea Acordului pentru Tarife şi Comerţ (GATT), stabilit în anul 1947. România a aderat la GATT în anul 1971 şi este membru fondator al OMC. 

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) este singura organizaţie internaţională care se ocupă de regulile care guvernează comerţul dintre ţări, obiectivul acesteia fiind acela de a se asigura că schimburile comerciale se desfăşoară într-o manieră cât mai fluidă, mai previzibilă şi mai liberă.