‘Până acum, tichetele se eliberau de către colectori până la data de 21 noiembrie inclusiv, trebuia să se utilizeze de către proprietari până la 23 noiembrie, deci să se depună la producător, şi ultima cerere de decontare se depunea de către producător până la 25 noiembrie, urmând ca decontul să se facă în 12 decembrie. În urma solicitărilor din partea proprietarilor de vouchere, am decis o propunere de modificare a termenelor. În continuare tichetele valorice se eliberează de către colectori până la data de 21 noiembrie, utilizarea tichetelor se va face până la data de 12 decembrie – nu 23 noiembrie – şi ultima cerere de decontare din cadrul programului se poate depune până la data de 15 decembrie, iar decontarea se va efectua până la data de 23 decembrie’, a precizat ministrul.

Laszlo Borbely a atras atenţia că, după datele stabilite, voucherele îşi pierd valabilitatea şi cine nu le utilizează în acest termen le va pierde.

El a precizat că modificarea este valabilă pentru ambele componente ale Programului Rabla – maşini şi tractoare.

‘Anul viitor, cam prin februarie, repornim, după ce anunţăm care producători participă. Nu se opreşte Programul Rabla. Va fi, probabil, cam în aceleaşi condiţii şi anul viitor. Şi anul acesta – e un an, am spus de la început, am avut, aşa, o previziune – cam 120.000 de maşini vor fi predate. Anul trecut au fost 190.000’, a susţinut Borbely.

Ministrul Mediului a precizat că Programul Rabla pentru tractoare a pornit abia în luna septembrie, pentru că a existat ‘o dispută cu Uniunea Europeană’, menţionând că la acestă oră există 75 de cereri. ‘Va reporni şi pentru tractoare, pentru că există un interes’, a spus Laszlo Borbely.
SURSA: Agerpres