Locul întâi în topul celor mai mari încasări obţinute de pe YouTube în anul 2019 nu este un nume necunoscut pentru cei care au urmărit aceste statistici şi în 2018, aceeaşi persoană obţinând acest titlu şi anul trecut. Surpriza este însă alta, pentru cei nefamiliarizaţi cu acest mediu: este vorba despre un puşti de numai 8 ani.

Ryan Kaji este un tânăr din Statele Unite, care a împlinit 8 ani în luna octombrie. Canalul său de YouTube, “Ryan’s World”, i-a adus în acest an venituri de 26 milioane de dolari, graţie celor 22,9 milioane de abonaţi, şi locul întâi în topul celor mai bogate staruri de pe această platformă în 2019, potrivit Forbes. Mai multe dintre clipurile lui Ryan au depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări, iar în total canalul său se apropie de 35 de miliarde de vizualizări.

Ryan are chiar şi un videoclip care se apropie de 2 miliarde de vizualizări. Este vorba despre acesta, “HUGE EGGS Surprise Toys Challenge with Inflatable water slide”, publicat pe 13 aprilie 2016, care avea, la data scrierii acestui material, peste 1,949 miliarde de vizualizări pe YouTube.

A apărut pentru prima oară pe internet la nici 4 ani

Canalul de YouTube al lui Ryan Kaji, pe numele său real Ryan Guan, a fost lansat în 2015, de către părinţii săi, când încă Ryan nu împlinise 4 ani. Numit iniţial “Ryan Toys Review”, canalul conţinea numeroase clipuri video care îl prezentau pe băiatul american în timp ce deschidea cadouri şi se juca cu noile sale jucării. Totul a devenit viral după doar patru luni, graţie unei filmări în care Ryan deschidea un pachet cu jucării “Cars” de la Disney. Acum, “Ryan’s World” are un videoclip nou în aproape fiecare zi, iar abonaţii sunt cuceriţi de şarmul, inteligenţa şi sinceritatea puştiului de 8 ani. Pe lângă testarea jucăriilor, Ryan postează şi filmuleţe cu tematică educaţională.

Kaji a câştigat 11 milioane de dolari între 2016 şi 2017, fiind al optulea cel mai bine plătit star de pe YouTube. În 2018, el a terminat pe prima poziţie, câştigând 22 milioane de dolari din videoclipurile postate şi din linia exclusivă de jucării şi haine pentru copii comercializată în magazinele Walmart. În iulie 2019, Ryan Kaji şi-a lansat şi propria linie personalizată de periuţe şi pastă de dinţi.

Plângeri împotriva canalului său de YouTube

Canalul său de YouTube a fost redenumit recent, după ce o asociaţie pentru drepturile consumatorilor, Truth in Advertising, a depus o plângere la Agenţia Federală americană de Reglementare a Comerţului (FTC). Asociaţia îi reproşa lui Ryan Kaji faptul că nu semnala în mod clar videoclipurile sponsorizate, pentru care brandurile plătesc anumite sume de bani în vederea promovării produselor lor. Canalul tânărului american a evoluat şi a diversificat tipologia sa de conţinuturi, propunând clipuri video cu vocaţie pedagogică şi educativă.

Familia lui Ryan nu a dus-o prea bine în trecut

În prezent, familia Guan este una extrem de bogată, însă acest lucru nu a fost întotdeaună adevărat pentru mama sa, Loan. În urmă cu 17 ani, femeia a fost arestată într-un mall din Houston, Texas, pentru că a încercat să fure haine în valoare de 100 de dolari dintr-un magazin. Ea a fost condamnată la 40 de ore de muncă în folosul comunităţii, dar, pentru că a încălcat normele impuse, a primit o sentinţă de 60 de zile de închisoare, din care a ispăşit doar 30 de zile.

Ulterior, Loan s-a îndreptat, a mers să studieze la Texas Tech University şi a devenit profesoară de chimie la un liceu. Tatăl lui Ryan, Shion, este un inginer în construcţii, iar cei doi s-au căsătorit în 2013, la doi ani după ce Ryan s-a născut. Cei doi mai au şi două fete gemene, Emma și Kate, care apar deseori în videoclipurile de pe YouTube.