Laura Codruța Kovesi a avut, marți, parte de vești cât se poate de proaste. Împotriva sa a fost depusă o plângere penală la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, o acuză de abuz în serviciu, divulgarea unor informaţii cu caracter secret de serviciu sau nepublice, inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, ameninţare şi şantaj.

Sorin Pantiș a explicat, pe larg, la Antena 3, cum a greșit Kovesi. El a susținut că în momentul în expui niște punct de vedere care nu au nicio legătură cu modul normal în care trebuie să se desfășoare un act de justiție, înseamnă nu numai că pui presiune pe judecători, ci îi și șantajezi.

„Prima mare greșeală a Laurei Codruța Kovesi a fost arestarea judecătorului Mustață. Însă intenția ei nu a fost numai să-l dea la o parte pe judecătorul Mustață, care încerca să fie corect, ci intenția ei a fost să arate celorlalți ce pot să pățească în cazul în care nu execută ordinele”, a arătat Sorin Pantiș.