Ambry, companie din sectorul medical privat din S.U.A., datează din 1999 și este condusă de către fondatorul și președintele Charles L.M. Dunlop și CEO-ul Dr. Aaron Elliott. Ambry se remarcă prin cea mai cuprinzătoare gamă de teste genetice, la ora actuală, pentru afecțiuni genetice cu sau fără transmitere ereditară, precum și pentru numeroase alte specialități clinice, precum: oncologia, cardiologia, pneumologia, neurologia și genetica generală. Compania ocupă poziția de lider și pionier în diagnosticarea bolilor genetice pe piața din S.U.A., reușind să efectueze peste un milion de teste genetice și să identifice peste 45.000 mutații în cel puțin 500 de gene diferite. Ambry Genetics este primul laborator din lume care a oferit teste genetice pentru verificarea predispozițieila cancer și pentru depistarea mutațiilor genetice.

Konica Minolta consideră că această achiziție reprezintă o primă etapă deosebit de importantă pentru crearea unui platforme medicale al cărei scop este dea valorifica întotalitate potențialul medicinei de precizie. Medicina personalizată sau de precizie reprezintă o abordare medicală inovatoare, ce implică analize genetice detaliate pentru cunoașterea aprofundată a profilului medical al pacienților și pentru a oferi tratamente individualizate, perfect adaptate profilului și afecțiunilorpacienților. Astfel, medicina de precizie vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și reducerea costurilor din sistemul de sănătate, prin eliminarea tratamentelor ineficiente. Konica Minolta își propune să aducă expertiza Ambry mai întâi în Japonia, apoi în Europa. 

„Această achiziție reprezintă primainițiativă strategică pentru aasigura poziția de lider a companiei Konica Minolta în medicina de precizie”, a declarat Shoei Yamana, președinte și CEO Konica Minolta. „Viitorul medicinei esteorientarea către pacient; alături de Ambry, vom beneficia de tehnologii complexe pentru diagnosticarea afecțiunilor genetice și vom putea împărtăși cunoștințelenoastre comunității medicale. Practica medicală se va schimba, în mod fundamental, la nivel global”, a mai adăugat.
Achiziția Ambry și progresele realizate în medicina de precizie marchează o schimbare importantă pentru afacerile Konica Minolta în domeniul sănătății. Cu o lungă istorie de inovații în știința materialelor, nanofabricație, optică și imagistică, Konica Minolta a dezvoltat tehnologii performante, precum: instrumente de diagnosticare cu raze X și cu ultrasunete și platfome de servicii complexe pentru instituțiile medicale. 
Expertiza Ambry în investigațiile genetice completează tehnologiile avansate ale companiei Konica Minolta în imagistică, pentru a veni în sprijinul companiilor farmaceutice, a furnizorilor medicali și a consumatorilor.
„Suntem încântați de oportunitatea de a combina tehnologiile companiilor noastre pentru a crea noi oportunități în medicina de precizie,” a declarat Charles Dunlop, președintele Ambry Genetics. „Ca parte a Konica Minolta, vom beneficia de resurse și tehnologii avansate pentru cercetări în domeniul biomedical și vom putea oferimai multor pacienți, din mai multe țări, tratamente personalizate, țintind factorii declanșatori.”

 

Tehnologia Konica Minolta HSTT (High-Sensitivity Tissue Testing) cu un înalt grad de precizie, ce utilizează nanoparticule fluorescente pentru a detecta anumite afecțiuni medicale, va fi îmbunătățită în continuare de către Ambry; astfel, va permite medicilor să analizeze țesutul normal și tumoral pentru a diagnostica cancerulereditar, precum și pentru a oferi asistență pentru tratament personalizat. Ambry a lansat recent un test genetic combinat, pentru mutațiile ereditare și dobândite în genele de reparare a ADN-ului, pentru a indica opțiunile potrivite de tratament pentru pacienții care pot beneficia de imunoterapia PD-1/PD-L1. Inhibitorii punctelor de control PD-1 și PD-L1ajută sistemul imunitar al pacientului să recunoască „atacul” și să distrugă celule canceroase pozitive PD-L1 care nu ar fi putut fi detectate,altfel, de sistemul imunitar. 

„Combinația capacităților bioinformatice, alături de tehnologia Konica Minolta HSTT, va crea oportunități interesante pentru descoperirea de noi tratamente și efectuarea de studii clinice care nu sunt disponibile la ora actuală”, a declarat Kiyotaka Fujii, Senior Executive Officer la Global Healthcare, Konica Minolta. „Konica Minolta își propune să accelereze inovațiile prin această colaborare. În plus, pe lângă introducerea testelor genetice Ambry pe piața din Japonia, vom dezvolta servicii noi de bioimagistică și de proteomică, precum și soluții revoluționarepentru a veni în întâmpinarea medicilor, pacienților și companiilor farmaceutice”, a mai declarat acesta.