Compania Konica Minolta a inregistrat o crestere de 67% a volumului vanzarilor in 2006 fata de anul precedent si si-a mentinut, pentru al doilea an consecutiv, pozitia de lider pe piata echipamentelor multifunctionale laser color destinate mediului office, se arata intr-o analiza a companiei de cercetari de piata Infosource. Konica Minolta Romania a realizat o cifra de afaceri de peste 13 milioane de euro in 2006, in crestere cu 21% fata de 2005, si a vandut cu 104% mai multe echipamente multifunctionale color fata de anul precedent, pastrandu-si pozitia de lider pe piata locala. 

Konica Minolta a lansat anul trecut o serie completa de echipamente color, sub brand-ul bizhub, pentru a sustine cresterea. Compania a ocupat pozitia intai pe piata vest-europeana la echipamente multifunctionale laser monocrom, pe acest segment obtinand pozitia de lider de piata si in Romania printr-o crestere de 48% in 2006 fata de anul precedent. 

Konica Minolta Romania intentioneaza anul acesta sa-si mentina ritmul de crestere de peste 20%, sa realizeze o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, si sa-si mentina pozitia de lider pe piata de multifunctionale laser color destinate mediului office. Totodata, compania isi propune sa devina lider si pe segmentul echipamentelor digitale destinate productiei de documente in mediul professional, prin noile sale echipamente de productie si solutiile software de tipar digital.

Potrivit studiilor IDC, Konica Minolta Romania a obtinut in 2006 o cota de peste 48% din piata romaneasca de multifunctionale laser color destinate mediului office, estimata la 1000 de unitati. 

Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost infiintata in 2003 si detine in prezent o retea de distributie de peste 200 de parteneri. Konica Minolta Business Solutions Romania distribuie si ofera servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifunctionale precum  si solutii complete de management al documentelor. 

Infosource este o agentie care monitorizeaza evolutia industriei de IT si telecomunicatii in Europa de Vest. IDC (International Data Corporation) este una dintre cele mai mari companii de analiza si studii de piata specializata pe industria IT&C.

 

Sursa: Capital 27 Martie 2007