Preşedintele Klaus Iohannis a convocat joi o şedinţă de lucru cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, pe tema începerii noului an şcolar.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 26 august 2021, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind începerea noului an şcolar, la care vor participa ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu”, anunţă Administraţia prezidenială.

La finalul şedinţei, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Ministrul Educaţiei a declarat că decizia ca şcolile să se deschidă începând cu 13 septembrie este una asumată atât de Ministerul Sănătăţii, CNSU, INSP, Ministerul Educaţiei cât şi de premierul României.

Potrivit ministrului Educației, masca de protecție sanitară va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport.

Masca textilă va fi interzisă în școli

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți, într-o videoconferință cu premierul, ministrul de Interne și ministrul Educației, că în noul an școlar elevilor li se interzice accesul cu măști textile.

„Mastile utilizate in invatamantul primar, gimnazial, liceal si la nivel universitati trebuie sa fie masti de uz medical, nu se mai permite utilizarea mastilor textile. Avem in vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea infectiei la copii sunt ingrijorataore atat international cat si national”, a spus ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă nu a spus nimic despre faptul că elevii ar urma să primească măști gratis.

În ce format va începe școala în septembrie?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit recent și despre scenariile privind modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor de COVID.

El spune că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

„Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare.

Este avansată ipoteza. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a spus ministrul, potrivit digi24.ro.